En liten onsdagsmuta...

E kom hem med en liten onsdagsmuta...
 
Onsdag igen!
 
Här i sjukstugan tyckte vi att vi var förtjänta av en onsdagsmuta i form av årets första semla.
 
Läget är oförändrat och med tanke på att förskolan är stängd på fredag blir det en helvecka för barnen på hemmaplan. Välbehövligt på många sätt.
 
Kram

Den bästa av de bästa

En vit fin Moccamaster har fått flytta in...
 
Måndag och ny vecka - önskar jag kunde skriva kry vecka men här råder ju som ni vet fortfarande sjukstuga.
 
Jag har i alla fall kunnat vara på jobbet medan familjen har varit hemma och kurerat sig. Så får det bli även imorgon.
 
Jag har känt mig lite hängig idag men hoppas verkligen inte att det är någon förkylning på gång även hos mig. Jag har boostat med flera koppar kaffe från den bästa av de bästa.
 
Underbart gott kaffe gör den - en födelsedagspresent (för tidig) på topp till oss från svärmor!
 
Nu ska jag koka en kopp te och värma mig med under filten. Det får bli en tidig kväll för mig ikväll...
 
Kram

Vab-vecka

Fortfarande en vissen liten tjej...
 
Kikar på "Emil" i soffan med storebror innan nattning. Syskonmys!
 
Mjukiskaninen gav vi Liv i 1-års present och kommer från Jellycat.
 
Dags för kudden...
 
Sköna söndag!
 
Vi har fortfarande en vissen tjej här hemma så vi startar veckan med vab. Det är pappan som får hålla ställningarna här hemma eftersom jag har svårt för det nu i början...
 
Välling + Alvedon + sömn brukar vara en bra kombo. Hoppas på piggvitaminer under natten.
 
Kram

En krasslig liten

En krasslig liten Liv kvällsmyser i soffan innan det är dags för en flaska välling och kudden. Den rosarandiga pj:n kommer från älskade HM.
 
Lugna lördagskväll!
 
Som ni förstår råder det sjukstuga här hemma igen, och ögoninflammationen har återigen tagit ett järngrepp om vår lilla familj.
 
Jag misstänkte detta redan igår då jag hämtade på förskolan då fröken M berättade att Livs ena öga hade runnit under dagen trots att hon inte varit ledsen. Precis så var det ögoninflammationen började förra gången så jag kände på mig att just detta skulle hända. Nu är det verkligen peppar, peppar att vi andra klarar oss undan denna gång.
 
Nu sussar en febrig liten tjej gott inne i barnrummet. 39,7 visade termometern på nu ikväll så lite febernedsättande medicin gjorde susen för henne. 
 
Det blir en lugn kväll för oss med hemmagjorda hamburgare, film, gotte, soffan och filten. Lördagsmys!
 
Kram

Bagarnissen

Ta da! Titta vad som har flyttat in här hemma...
 
Sköna söndag!
 
Idag har vi haft en skön söndag på hemmaplan eller en "mys-dag" som Axel kallar det. Morgonen började strålande med gott kaffe från vår underbara Moccamaster som har fått flytta in här hemma. En för tidig födelsedagspresent till oss från svärmor - lycka! En fin vit föll valet på och bild på den kan jag visa er en annan dag. Mysfrukost på hög nivå!
 
Vi har också läst lite böcker, myst framför Barnkanalen och jag har bakat både bullar och syltgrottor med bagaren Axel:
 
Mammas goa fina lille bagarnisse!
 
Puh! Den här helgen var välbehövlig men gick alldeles för fort. Efter en vecka på nya jobbet (trivs redan jättebra - kul att vara tillbaka på min gamla kära skola) försöker vi komma in i våra nya vardagsrutiner. Skönt är det i alla fall att veta att barnen har det bra på förskolan om dagarna.
 
Kram

En ny era tar vid

Skaldjursfrossa!
 
Sköna söndag!
 
I fredags kväll gick jag bananas på den här stora skålen med färska räkor, något gott i glasen, bröd och god ost. Lite tända ljus, en bra film, filten, soffan, en skål gotte + sin andra hälft bredvid sig och kvällen stavades mys! Är det firande så är det.
 
Några av er kanske inte förstod vad jag menade med whoop, whoop i mitt tidigare inlägg. De senaste dagarna har varit lite smått kaotiska och i slutet av veckan var det verkligen whoop, whoop då jag gick och väntade på ett besked. Ni förstår säkert att det blev positivt med tanke på den stora skålen med räkor ovan.
 
Nu väntar istället en stor omställning för hela familjen. En ny era tar vid...
 
Snart gosar jag ner mig igen under filten och kikar på den nya svenska komediserien "Familjen Holstein-Gottorp".
 
Kram

Whoop, whoop!

Whoop, whoop!
 
Ja nu är det verkligen whoop, whoop!
 
Ikväll blir det spontanbesök av fina vännerna och just nu håller jag på med kvällens paj med tillbehör, så back to work!
 
Kram

Nyfiken på Navet

Axel redo för ett besök på Navet.
 
På Navet fanns det mycket som en liten Axel var nyfiken på. Koppla ihop bilar, pumpa vatten, köra propeller-båtar, bygga med mekano, leka affär...
 
Nytt år, ny vecka...
 
Har ju helt glömt att visa Axels upptäckarglädje när vi var och besökte Navet på den lediga fredagen. Det blev med andra ord poppis direkt!
 
Idag har E och jag gått om varandra hela dagen känns det som. E till jobbet, jag till förskolan. Han avlöser mig där, jag på möte - hej i dörren! Han hem med barnen, han till jobbet - hej i dörren igen! Han kommer hem, Axel och jag åker på bamsegympa - hej i dörren! Puh...
 
Är galet trött ikväll så snart blir det kudden...
 
Kram

Minnesglimtar 2012

Året 2012 började på ett helt fantastiskt sätt. Äntligen hade jag examensbeviset i min hand, efter 5 långa år - men under tiden har två små underbara barn kommit till världen! Nära och kära kom på öppet hus för att gratta och fira.
 
Fira gjorde även E och jag lite senare frampå vårkanten i en fantastiskt fin stad, Malmö som har kommit att bli vårt lilla smultronställe. Här njuter vi av en underbar långfrukost med allt gott vad den innehåller - älskar hotellfrukostar!
 
Minns tillbaka en underbar examens-födelsedagspresent i vårsolen med god mat och dryck, ledighet, sovmorgon, ljuvliga frukostar och shopping. Tack finaste E!
 
Också barnen njöt av vårsolen! Det blev en hel del gungande...
 
...mellis i det gröna...
 
...häng i sandlådan...
 
...och jordgubbar ute i solen.
 
Sommaren kom och vi fick njuta av några fina semesterveckor ihop med familjen. Västkustssol, strandliv, klippor...
 
... salta bad, glass och glada ungar. En skön mix av allt det som får oss att trivas och må bra. Vad tror ni, det kan väl knappast bli bättre?
 
Hösten drog igång och jag fick chans att vara hemma och föräldraledig igen med våra små. En underbar tid att minnas och jag ler med giporna när jag tänker tillbaka på den.
 
Året avslutades här på hemmaplan. Axel fick vara med och tända lite tomtebloss innan han slocknade som en utslagen hjälte vid 21. Vi kokade soppa på en spik på vad vi hade hemma, och fick till en trerätters där enkelhet var ledordet. Det blev också en nyårsskål och en puss vid tolvslaget.
 
Delar med mig av lite minnesglimtar från året 2012.
 
Nu välkomnar vi det nya året och mina önskningar inför det kommande året är mest att vi ska få vara friska och må bra. Så viktigt så!
 
Kram

Ännu mer julefirande

Tomten och hans nissar har varit och lagt paket under vår fina julgran.
 
Någon är väldigt nyfiken på vem paketen är till...
 
Juldressad.
 
Vilken lycka att få en klapp!
 
Snöret var mest intressant hälsar en liten Liv.
 
Klappen och kramen på mamma.
 
Liv i g-morfars trygga famn.
 
Kusinmys för Axel och Meya.
 
Så kom han tillslut, tomten...
 
Lovade ju lite fler bilder från vårt julefirande 2012.
 
Än är jag inte riktigt klar med julen - granen står fortfarande grön och grann här i stugan, glöggen smakar fortfarande gott, lite förnödenheter finns också kvar i frysen. Så lite till vill jag allt njuta...
 
Kram

RSS 2.0