Julaftonsglimtar


















En bildbomb och lite glimtar från vår jul. Hoppas att ni haft det lika fint som vi.

Någon mer julbild kanske kommer men just nu är vårt fokus på nyårsfirande. Det blir ett riktigt familjenyår med en nyårspromenad, god mat (trerätters), gott i glasen, rara barn, tomtebloss och en skål bubbel och puss vid tolvslaget. Precis så som jag vill ha det.

Nu ska jag strax förbereda barnens nyårskarameller som jag ska lägga under granen...

Nyårskramar!

Julefina och rara barn


"De finaste någon kan få!"

Bjuder på en bild på våra julefina och rara barn. 

Syskonkärlek, så fint!

Kram

Julaftonsmorgonen


Många klappar stora som små hade Tomten lagt under granen natten till julaftons morgon.

Två små lyckliga har gjort upptäckten under granen.


En mysig frukost hör julaftonsmorgonen till...

Vi var igång tidigt på julaftonsmorgonen med både en mysig frukost och öppning av den sista klappen i adventskalendern. Klapparna under granen fick vänta på sig en stund tills vi var julefina.

Mer bilder kommer...

Kram

Så grön och grann

En första glimt av granen...
 
Julpiffat i färgerna grönt, vitt, silver och lite blått.
 
Ta da! Granen!
 
Julpyssel by Axel.
 
Granen står fortfarande så grön och grann i stugan och jag ville visa er det genom några bilder. Älskar doften av gran här hemma.
 
Imorgon tänkte jag lägga upp lite julaftonsbilder så missa inte det ni som är nyfikna.
 
Barnen mumsar nu lördagsgodis och ska snart nattas sedan bli det en lugn kväll i soffan för oss med hämtpizza, lite gott i glasen, smågodis och hyrfilmen "Snabba cash - livet deluxe" som jag ser fram emot mycket att se. Ni som sett den, var den bra?
 
Kram

Julekramar

 
Julekramar till er från oss.

Klappar små

En liten klapp till förskolefröknarna på barnens förskola.
 
Lite julgotte som uppskattning för det fantastiska jobb de gör med våra små om dagarna.
 
Axel har till och med skrivit sitt namn själv på de små etiketterna.

Ville bara visa er vilka söta julklappar barnen gav till sina fröknar i fredags som var sista dagen innan vi gick på jullov. De är värda all uppskattning de kan få för det otroliga jobb de gör när de tar hand om våra barn varje dag.
 
Tittar kanske in lite senare igen, nu ska jag förbereda för uppesittarkvällen...
 
Kram

Date night

I fredags firade vi 10 år tillsammans samt vår 5:e bröllopsdag (träbröllop), så det var date night för oss två. Vi hade bokat bord på Oliven som är vår absoluta favoritrestaurang. 
 
Bruscetta och en klassisk bondsallad till förrätt.
 
Till huvudrätt blev det souvlaki. Älskar grekiskt!
 
En efterrätt unnade vi såklart oss också, jag valde glass med kallrörda hallon.
 
Jag älskar dig till stjärnorna och tillbaka min finaste Emil! 
 
Kram

Krasslig Liv

Just nu lite vissen men snart skrattar hon nog så fint igen...

Fredag och Lucia!
 
Inatt vid 04 vaknade Liv upp med svår falsk krupp precis som hennes storebror gjorde vid ett tillfälle i fjol. Symptomen vi uppmärksammade kände vi såklart igen (bl.a. andningsbesvär + tunga hjärtslag) så vi valde att åka in till barnakuten för att inhalera henne.
 
Det har minst sagt varit en orolig natt och det var en panikslagen liten tjej som träffade doktorn idag på morgonkvisten.
 
Medicinen gjorde bara gott för henne och hon blev också lite piggare. Nu är det peppar, peppar att hon inte får ytterligare ett anfall under natten. Just nu sussar hon sött och lugnt inifrån rummet i alla fall...
 
Det blir kudden tidigt för oss nu ikväll som ni säkert förstår...
 
Kram

En stjärngosse

Rustad för Lucia på förskolan.
 
Axel provar sin outfit.
 
En förväntansfull kille...
 
Spexaren.
 
Tidigt imorse fick vi bevittna en jättefin Luciamorgon på Axels förskola ute i mörkret med ljus, glögg, pepparkakor och ett superfint litet Luciatåg med både små tärnor och tomtar. Den enda stjärngossen i gänget var vår Axel och han hade laddat länge inför morgonens uppvisning genom att öva på alla sånger och verser.
 
En tår föll i mammaögat över att få se sin fina stjärngosse imorse. Det var en kille i stor form vi fick se för hans ögon glittrade denna morgon.
 
Vår fina, fina stjärngosse Axel vi älskar dig över ALLT!
 
Kram

Lite julshopping

Lite julshopping med sånt som får mig att må bra. Älskar Ernsts serie för Färg & Form. Det är stilren och enkel design med lugna färger. Här föll valet på ett ljusfat och lite servetter, men jag har även köpt ett rektangulärt fat i samma serie som jag har till oljor och flaskor i köket. Muffinsformar med svarta stjärnor från Nicolas Vahé hamnade också i shoppingpåsen.
 
Snöflingor i grått passar väl extra bra till årets julaftonsdukning.
 
Nu ska jag kura ner mig i soffan med en kopp kaffe till premiären av (vad passar väl bättre?) "Jul med Ernst". Äntligen är underbara barfotafarbror tillbaka igen!
 
"I det enkla bor det vackra" (citat Ernst).
 
Kram

Vinterkittade

Redo för vinterkylan i sina fina overaller från Didrikson och mössor Maximo. Matchy-matchy!
 
Älskar Maximo-mössorna och vi har köpt någon mössa från dem till barnen varje säsong. Jag upptäckte Maximo redan då Axel var liten och har alltid varit såå nöjd.

Nu är vi vinterkittade som ni ser. Bara att vänta på snöiga dagar...
 
Kram

Det strålar en...

... stjärna!
 
Hej tisdag!
 
Febern har inte släppt taget om Axel och Liv riktigt än och jag ska strax åka ner till matbutiken för att fylla på med lite Alvedon.
 
Just nu pusslar vi ihop våra dagar hemmavid och på våra jobb, men det är inte helt lätt... Allt för våra små hjärtan såklart.
 
En liten glimt av vad som lyser i vårt stora köksfönster tänkte jag att jag ville visa er. Adventsmys har vi här hemma nu. Det finns väl inget mysigare än när barnen tassar upp tidigt på morgonen i mörkret, nyfikna på paketkalendern och att sedan få tända ljus till frukosten?
 
Pappersstjärnan i vitt har hängt med några år nu och strålar lika fint fortfarande.
 
Adventskramar

Vab it is

Bästa medicinen.
 
Idag är jag hemma med en krasslig Axel som brottas med febertoppar och en elak hosta. Det verkar också som att smittorna även har nått lillasyster för också Liv var uppe i temp nu på förmiddagen.
 
Isglass + Alvedon = bästa medicinen.
 
Nu har jag två sjuklingar som just nu tar sig en nap, så alldeles strax ska jag ta en kopp kaffe och sedan ska jag adventspiffa det sista här hemma.
 
Kalla resurser är ett måste när febern knackar på...
 
Vab it is!
 
Kram

RSS 2.0