Helahelgenmys

 
Vinterkittad i tidsenligt svart dun. Stilrent eller hur!
 
Dagens mammabestyr har mest bestått i att tvätta upp en veckas skörd av tvätt + alla höstkläder. Nu har jag röjt undan höstjackor och mössor samt Converse, och gjort plats för varmare kläder och skor. Flingor & frost på er därute hälsar vi!
 
Här är det helahelgenmys som gäller. En ledig lördag ihop väntar för mig och E, efter att vi sovit ut och ätit en god lördagsfrukost, då det vankas julshopping för oss två. Det gäller att leta julklappar till våra små, och under tiden är de och roar mormor.
 
Söndagen ägnar vi åt pepparkaksbak här på hemmaplan. Mys!
 
Har riktigt mycket helglängt just nu, och jag vet två små som också har det!
 
Kram

Inför årets julbak

Axel vintern 2010.
 
Bjussar på en bild på en fin vinterkille som mumsar på mammas goda saffransbullar!
 
Håller på med listan inför årets julbak, och lovar; det blir mycket gott. Är det jul så är det!
 
Nu blir det soffan, filten, en skål Marianne och den nya svenska komedin "Cockpit" med Jonas Karlsson.
 
Kram

Pynta & piffa del 1

En liten torsdagsmuta...
 
Hej & hoppsan torsdag igen! Vart tog veckan vägen...
 
Sitter här med en kaffe i handen, kollar mail och läser bloggar. Barnen sitter här bredvid mig och tittar på en film.
 
Barnen och jag har redan tagit helg, så skönt! Imorgon välkomnar vi den ännu mer när pappan i huset är hemkommen. En riktig hemmahelg får det bli, med massor av mys med familjen! Söndagen ägnar jag däremot åt lite jul-input tillsammans med tre fina tjejer på julmarknaden på Kobergs slott, sedan är jag nog redo för att börja pynta & piffa inför advent här hemma minsann!
 
Ha en mysig helg i novembermörkret!
 
Kram

Lat lördag

Söt och stilig skjortbody i vitt till lillkillen. Kanske julaftons-potiential på den...
 
Ursöta tossor i denim från favoriten Lindex och snutte från Småfolk.
 
Hej lördagskväll!
 
Ville bara titta in och visa vad som gömde sig i presenterna till lillkillen igår. Fick idag se en bild på Instagram där han hade tossorna på sig, så de var nog uppskattade. Älskar tossor på små bebisar!
 
Idag har vi haft en lat lördag på hemmaplan. Det började med en efterlängtad sovmorgon för mig innan en god morgonkaffe till "Nyhetsmorgon Lördag". Pappan och sonen i huset gjorde ett spontant besök i simhallen tidigare idag också.
 
Imorgon är det upp med tuppen som gäller för att förbereda en mysig söndagsfika innan gästerna kommer...
 
Ikväll blir det till att äta något gott framför "Så mycket bättre". En underbar serie!
 
Kram

Höstpiffat

Höstpiffat!
 
Välkommen härliga helg!
 
Här kommer en fin höstbild på vår utekruka som välkomnar vårt hem. Älskar vit ljung, och silvergirlang till passar urfint ihop tycker jag!
 
Brr! Det är riktigt burrigt ute nu och snart tror jag att det är dags att rensa bort höstkläderna och ta fram vinterkläderna istället. Det gäller att små händer och fötter håller värmen.
 
Invigde idag helgen med lite bebisgos! Min syster och hennes K fick en liten pojke på Fars dag, så jag är alltså en stolt moster ännu en gång. Kramar och grattis till er, honom har ni gjort bra! Det blev ens också väldigt tydligt att jag inte har någon bebis här hemma längre...
 
Nu blir det soffmys hela kvällen!
 
Kram

Pappa-dagen

I barnens paket till pappan gömde sig denna tuffa id-bricka...
 
Måndag igen och ny vecka här på hemmaplan!
 
Igår firade vi som sagt pappa-dagen och pappan i huset. Axel och jag fixade i ordning en mysigaste söndagsfrukosten med nybakta och ljumma scones, massa gott pålägg och marmelad, ägg och kaffe samt tända ljus i köket.
 
Sedan blev det pussar och såklart paket till pappan på hans dag. En hälsning i tidningen överraskade vi också med.
 
I paketet gömde sig en id-bricka han länge önskat sig. Med barnens namn och datum instansade. Det är kärlek för mig att han vill bära det runt sin hals.
 
Senare på eftermiddagen var vi bjudna på fika hos svärfar. Där bjöds det på gott kaffe och tårta.
 
Next: en varm kopp "Kvällsro", scones och någon svensk komedi såhär på måndagskvällen...
 
Kram

Jullängt

Liten glimt av vår fina kungsgran från 2010 med temat i silver och blått. Det söta pyntpaketet är helt made by myself...
 
Sköna fredagskväll & jullängt!
 
Jag känner hur det rycker i julnerven mer och mer, och bara tanken på det får mig att le. Älskar julen, och längtar så efter att få börja "julboa" här hemma inför första advent...
 
Ikväll är jag gräsänka då hjärtat mitt ska after-worka. Skjortan din är nu struken, så hoppas kvällen blir toppen älskling!
 
Min kväll blir betydligt mindre spännande. En lugn kväll för mig själv i soffan under filten. Tacos, "X Factor" och en skål gotte. Skön avkoppling!
 
Kram

Dagisledigt

Lite ledigt från förskolan idag - tisdagsmys!
 
Hej soft tisdag!
 
Idag tog vi oss lite dagisledigt, som man bara får göra när man har sin mamma på hemmaplan. Tjoho så busigt!
 
Vi har haft en riktig mystisdag jag och mina fina, då vi bara myst omkring hela dagen. Axel och jag har lekt med favoriten just nu: PlusMini! Han har ritat, tittat på Barnkanalen och Radioapan, hunnit med att vara både frisör och doktor här hemma...
 
Det blev pannkaks-mellis med sylt och grädde idag. Enklast så och alltid lika uppskattat. Succé även hos Liv, även om hon mest åt grädde med pannkakor.
 
Nu ska jag fixa till lite kvällsmat till två utslagna hjältar som snart kommer hem från kvällens gympapass. Sedan blir det skumbad & kudden...
 
Ikväll ska jag dammsuga och försöka komma ikapp lite här hemma innan Äntligen Hemma väntar på mig - lycka!
 
Kram

Vintermundering

"Emil-stövlar" från märket Kavat.
 
Vantar Molo i modellen "Mitzy".
 
Lördagsmys välkommen!
 
Tänkte visa er lite av Axels vintermundering som väntar på honom inför den kommande kylan. Ett par stövlar nya för året från Kavat blev det. Vantarna kommer från Molo, och reflexstjärnan är en tuff detalj som gör hela vanten tycker jag. Mössan vi valde, en riktig "Norrlandsmössa" med päls, kommer från Benetton. Overallen som Axel kommer köra på i år igen kommer från Didriksons. Snölek välkommen säger vi!
 
Vi hämtade hem två glada ungar innan, och gud vad man saknat dem mycket, trots att de bara varit utlånade för natten...
 
Ikväll blir det mys mys mys! Jag ska svänga ihop fyllningen till vår favoritpaj strax + en god sallad, sedan blir det chokladfrossa av den nya smaken med kokos från Marabou Premium.  
 
Nu ska Axel få mumsa på lite popcorn! Är det lördag så är det.
 
Kram

Höstlovsmys

Älskling, vill du vara snäll och ta en bild på mig och barnen?
 
Så var det torsdagskväll igen!
 
Tänkte att vi kunde få till en fin bild på mig och barnen inne i barnens bondgård, och såhär blev det!
 
Igår hade la familia som sagt lite höstlovsmys ihop då pappan tagit ledigt för att vara med sin familj. Det blev en tur till djurparken, och förmodligen också årets sista.
 
Idag hade jag en tid för Axel inbokad hos tandläkaren, och han fick beröm för sina fina tänder. Det värmde i hjärtat. Därefter har jag städat + tvättat + lagat mat + packat till barnen som har en översovning hos farmor inbokad sedan länge. Så imorgon blir det en lugn fredagskväll för oss, och jag tror vi kommer somna extra gott då vi vet att en sovmorgon väntar på oss båda på lördag.
 
Ha en mysig allhelgona ni därute!
 
Kram

RSS 2.0